top of page

Onderhoud van uw verwarmingsketel van cruciaal belang!

Vergeet uw onderhoud van uw verwarmingsketel niet tijdig te laten uitvoeren. Dit is cruciaal voor de levensduur van uw installatie en eveneens wettelijk verplicht. Vraag hier uw onderhoud aan!

Dat er strenge regels verbonden zijn aan het onderhoud van uw verwarmingsinstallatie is zeker niet zomaar. Een goed onderhouden verwarmingsketel verbruikt 5 à 12% minder energie wat goed is voor het milieu, de samenleving en u bespaart op uw energiefactuur.

De voordelen op een rij:
Veilig verwarmen

Bij een onderhoud wordt steeds het koolstofmonoxide niveau gemeten in de ruimte waar de verwarmingsinstallatie staat. Ook de ventilatie en afvoer van de verbrandingsgassen worden steeds gecontroleerd. Na uw onderhoud kunt u zeker zijn dat uw installatie goed werkt en er geen schadelijke stoffen in uw huis circuleren.

Milieuvriendelijk

Een goed onderhouden ketel verbruikt minder energie en stoot dus minder CO2 uit. Het draagt bij aan de groenere toekomst, bespaart energie en verlaagt uw energiefactuur.

Langere levensduur en geringe storingen

Wanneer uw verwarmingsketel goed is onderhouden, wordt het risico op storingen of defecten extreem gereduceerd. Op deze wijze verlengd u de levensduur van uw ketel. Een goed onderhouden ketel gaat tot twee keer langer mee dan een verwarmingsketel die niet verzorgd wordt.

Hoge efficiëntie gegarandeerd

Een verwarmingsketel die jaarlijks, tweejaarlijks of driejaarlijks onderhouden wordt, bespaart aanzienlijk veel energie. Dit is een besparing van minimaal 8 tot 12%. Het onderhoud van de schoorsteen van een verwarmingsinstallatie voor stookolie vermijdt stofophoping of obstakels die de werking van de verwarmingsketel en de schoorsteen beïnvloeden en de efficiëntie te niet doen.

Een onderhoud laat u ook best door een erkende professional uit voeren. U kan ieder jaar opnieuw uw afspraak vastleggen of het kan interessant zijn om een onderhoudscontract af te sluiten met Vanheer Sanitair. Leveranciers die een onderhoudscontract aanbieden, zorgen geheel zelf voor de planning van uw jaarlijks, tweejaarlijks of driejaarlijks onderhoud.

Vanheer Sanitair, uw installateur

Er moeten een aantal zaken standaard gecontroleerd en gereinigd worden, oa. verbrandingskamer, warmtewisselaar, de brander enz. Ook moet het rookkanaal gecontroleerd en geveegd worden. Vanheer Sanitair Zorgt er voor dat u steeds een bewijs of certificaat ontvangt waarop staat dat uw verwarmingsketel een onderhoud heeft verkregen.

Wacht niet en contacteer ons voor een afspraak: klik hier!

bottom of page